Szeptember 11-ig lehet jelentkezni az idei InnoEnergy PowerUp! versenyre

2017. szeptember 11., 00:00

Budapest

A tavalyi siker után ismét várják a magyar fejlesztéseket Európa legnagyobb, fenntartható energiaipari startupoknak szóló versenyén. A PowerUp! a 20.000 eurós fődíj mellett óriási lehetőség a nemzetközi piacra lépésre, amihez a kiválasztott projektek valódi szakmai támogatást és kapcsolatrendszert kapnak, valamint elérhetővé válik számukra egy 150.000 eurós befektetés is az InnoEnergy Highway® inkubátor program keretében. Tavaly egy magyar startup, a GreenerGizer is nyert, idén sem érdemes kimaradni.

A PowerUp! verseny a közép-kelet-európai fenntartható energia szektor ösztönzésére jött létre, fókuszban a következő területekkel: megújuló és alternatív energiaforrások, tiszta fosszilis energia, megbízható atomenergia, fenntartható lakossági és ipari energiafelhasználás, hatékony energiatárolás és energiaszállítás, okos otthonok- épületek-városok, energiabiztonság. Célja, hogy olyan projektek szülessenek, amelyek kereskedelmi forgalomba hozatalukkal hozzájárulnak Európa és a világ természetvédelméhez. Az ideális jelentkező rendelkezik egy innovatív ötlettel, amely a fenntartható energiagazdálkodást szolgálja; egy csapattal, amely megvalósítja az elképzeléseket; illetve jó, ha a prototípust is prezentálni tudja a zsűrinek.

A pályázatokat szeptember 11-ig várja a szervező InnoEnergy. Ezután a csapatok workshopokon vesznek részt, ahol lehetőségük nyílik a projektek részletes kidolgozására, az ötleteiket pedig szakértőknek és befektetőknek is bemutathatják. Októberben rendezik meg a tizenöt regionális döntőt, amelyek eredményeit összesítve a legjobb húsz projekt jut a finalisták közé. Ezek közül a novemberi, idén Budapesten megrendezett gálán választják ki a dobogós helyezést elérő pályázókat, akik automatikus belépést nyernek az InnoEnergy Highway® programjába, valamint az első 20.000 eurós, a második 10.000 eurós, a harmadik 5.000 eurós díjazásban részesül!
 
A tavalyi verseny (még KICkoff néven) rövid összefoglalója:
https://www.youtube.com/watch?v=pjl4iV-kICw&feature=youtu.be
Jelentkezés és részletek: www.powerup.innoenergy.com
Kapcsolat: http://www.powerup.innoenergy.com/en/contact_us