Filmio Filmklub – ELSŐ VETÍTÉS ÉS BESZÉLGETÉS

Érdekel a magyar film? Szívesen néznéd a legjobb filmeket vásznon, felújított képpel és hanggal? Aztán esetleg szívesen beszélgetnél a látottakról rendezőkkel, színészekkel, szakértőkkel, évfolyamtársaiddal?

Ha igen, a FilmioKlubban a helyed! Az Nemzeti Filmintézet vadonatúj kezdeményezése nyomán országszerte ... egyetemen indulnak filmklubok, ahol a Szindbádtól az Egészséges erotikáig csupa válogatott gyöngyszemmel találkozhatsz - olyan filmekkel, amikről biztosan sokat hallottál, de eddig nem igazán volt lehetőséged arra, hogy jó minőségben, ráadásul ingyen lásd őket. Humoros és drámai percek, katartikus pillanatok, szenvedélyes beszélgetések várnak: ősszel országszerte indul a FilmioKlub!

 

FilmIO Filmklub helyszíne: 3515 Miskolc, Miskolc-Egyetemváros, B / 2 ép. (Bölcsészettudományi Kar) II. em. 217-es terem.

Első filmvetítés: 2021. nov. 4., csütörtök, 13.00-16.00

Szabó István: Bizalom

Az 1979-ben forgatott, 1980 elején bemutatott Bizalom a félelem világát mutatja be.

Szabó István rendezése a besúgók által felügyelt társadalom mindennapi életét, az emberek közti kapcsolatok, a személyes identitások totalitarista államalakulatoktól elszenvedett torzulásait mutatja be. Rávilágít, hogy ezek között a körülmények között is ébredhet szeretet és identitása romjain is kezdhet új életet a túlélő.

Magyarország huszadik századi (1919-1989) társadalomtörténetének alapstruktúráját, napjaink kulturális emlékezetének meghatározó rétegét tárja fel a film.

Szabó István és Koltai Lajos közös munkája a színek világában tett mozgóképi kaland.

........................................................................................................................................................

További alkalmak:

2021. nov. 18., csütörtök, 13.00-16.00

Ternovszky Béla: Macskafogó

 

2021. dec. 2., csütörtök, 13.00-16.00

Szőts István: Emberek a havason