Téli dallamok: Hsin-Ni Liu zongoraestje a Zenepalotában

2022. február 17., 19:00

A klasszikus zene rajongóit február 17-én 19 órára, a Zenepalota – Bartók termébe várják! A zongoraesten felcsendülnek Beethoven csodálatos dallamai és Modeszt Petrovics Muszorgszkij  örökbecsű darabja, az „Egy kiállítás képei” is.

 

 

A tajvani Taipeiben született Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni. Az évek óta Magyarországon élő zongoraművész tizenhat éves korában az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol felsőfokú zenei tanulmányait a clevelandi zeneakadémián végezte, majd diplomát szerzett a New York-i Juilliard School of Music-ban és a Mannes-i School of Music-ban is. 

 

Posztgraduális tanulmányait Dráfi Kálmán vezetésével folytatta a budapesti Zeneakadémián. Rendkívül sikeresen debütált a legendás Carnegie Hall Weill termében 2007-ben. Számos európai és amerikai fesztiválon, kiváló zenekarok szólistájaként, valamint saját szólóestjeivel kápráztatta el közönségét.

 

Fellépett az Emilia Romagna-i Fesztiválon, a Bartók Operafesztiválon, az Egyesült Államokban, Tajvanban, Oroszországban, Izraelben és Lengyelországban.

 

Kamarazenészként olyan neves művészekkel koncertezett, mint Joseph Genualdi hegedűművész, Dmitry Yablonsky csellista, Yuri Kim és Oxána Yablonskaya zongoraművészek.

 

A Naxos Records kiadásában két albumon is közreműködött, egyiken az Orosz Filharmonikus Zenekarral, amely nemzetközileg is elismerő kritikát kapott és rendkívül szívélyes fogadtatásban részesült. Hsin-ninek közel áll a szívéhez Miskolc, hiszen számos alkalommal lépett itt színpadra nagysikerrel.

 

PROGRAM:
Beethoven: C-dúr „Waldstein” szonáta (No. 21, Op. 53.)
Beethoven: f-moll „Appassionata” szonáta (No. 23, Op. 57.)
Beethoven: cisz-moll „Holdfény” szonáta (No. 2 - I. tétel, Op. 27.)
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

 

 

Jegyek vagy a Filharmónia Magyarország miskolci irodájában vásrolhatóak vagy a koncert előtt a helyszínen.