Az egyetemek szerepe az innovációs ökoszisztémában

2022. május 5., 10:00

A Miskolci Egyetem és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) „Az egyetemek szerepe az innovációs ökoszisztémában” címmel rendezvényt szervez 2022. május 5-én, csütörtökön 10.00-12.00 között a C/2 épület XXXV. előadójában.

 

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA

10.00 - GTTSZ – Miskolci Egyetem közötti Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírása

 

10.10 - Megnyitó:

VALENTA LÁSZLÓ, a GTTSZ elnöke

 

Köszöntő:

PROF. DR. HORVÁTH ZITA, a Miskolci Egyetem rektora

 

A konferencia levezető elnöke:

JANZSÓ ANTAL, a GTTSZ főtitkárhelyettese, Felsőoktatási Tagozatának elnöke

 

 

Előadások:

10.20 - „Megújuló innovációs ökoszisztéma: célok, eredmények, jövőbeli tervek”

Előadó: DR. SZABÓ ISTVÁN, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese

 

10.50 - „Az egyetem, mint a kutatás-fejlesztési, innovációs és régió fejlesztési tudásközpont (a Miskolci Egyetem példáján)”

Előadó: HORNYÁK LÓRÁND, a Miskolci Egyetem technológia és tudástranszfer igazgatója

 

11.10 - “Az innováció emberi oldala”

Előadó: PROF. DR. habil LAZÁNYI KORNÉLIA egyetemi tanár, Óbudai Egyetem, a GTTSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke

 

11.30 - „Egyetemi technológia transzfer folyamatok a startupok korában”

Előadó: DR. HAIDEGGER TAMÁS, az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ főigazgatója, Óbudai Egyetem

 

11.50 - Zárszó

 

Az esemény meghívója ITT található.

 

Háttér:

A GAZDÁLKODÁSI ÉS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁGOK SZÖVETSÉGE

a vállalkozás, a gazdaság, a gazdálkodás (ipar, pénzművelet, kereskedelem, szolgáltatás, közhivatal) területein tevékenykedő közgazdasági, pénzügyi, gazdasági, műszaki szakemberek, szervezetek, önkormányzati elven működő, országos hatáskörű tudományos, szakmai, érdekfeltáró, érdekképviseleti és érdekegyeztetési közhasznú, nonprofit, társadalmi szervezet.

 

A Szövetség célja

A gazdaság és a tudomány élénkítése, fejlesztése érdekében az értékek termelésének, védelmének (ipar, mezőgazdaság, szolgáltatás, kereskedelem, hon- és rendvédelem, oktatás, állami vagyonkezelés, igazságszolgáltatás), az innovációnak, a finanszírozási problémák megoldásának (bank, deviza, hitel, vám, adó, biztosítás), a tulajdonlásnak, az információcserének és tájékoztatásnak, a munkahelyek megteremtésének, az európai integrációnak és a Kárpát-medencei együttműködésnek, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenységnek az elősegítése.

 

A GTTSZ közhasznú nonprofit szervezet, ezért rendezvényeinek látogatottságát a szakemberek részére részvételi díj nélkül teszi lehetővé, szponzorok támogatásával. Fontosnak tartja a tudományos-szakmai ismeretek közvetítését, a szakemberek véleményeinek és javaslatainak hasznosítását a döntés-előkészítő, döntéshozó szervezetek, pártoló és jogi tagok, de valamennyi, a téma iránt érdeklődő szakember részére.