Így korcsolyázunk mi!

2022. május 9., 17:00

A Mathias Corvinus Collegium tisztelettel meghívja Önt az „Így korcsolyázunk mi! – Hogyan válik az egyéni siker közösségi értékké?” című rendezvényére.
 
 
Február 22. a Magyar Korcsolyázás Napja. Ezzel a dátummal tisztelegnek a történelmi teljesítmény előtt, amelyet a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó ért el 2018-ban, amikor megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban. A váltó tagjai voltak a Liu testvérek is, akik azóta újabb olimpiai érmeket szereztek hazánknak, és gyerekek ezreinek váltak példaképévé nem csak Magyarországon, de a világ más tájain is. Bár a pályán egymás riválisai, azonban elszakíthatatlan kettőjük között a kötelék, mindig számíthatnak egymásra. Mindketten vallják: alázat nélkül nem lehet eredményeket elérni és felérni a csúcsra. Honnan ez az elszántság? A kínai apának vagy a magyar „vérnek” köszönhető mindez? Mi ad erőt egy rosszabb szereplés után a talpraálláshoz? Mit jelent a sport iránti alázat? Mennyit tesz hozzá a sikerek eléréséhez az erős testvéri kötelék?
Beszélgetésünk során bepillantást nyerhetünk az élsportolók sikeréhez vezető mindennapi erőfeszítésekbe, megtudhatjuk, mennyire fontos a fizikai felkészülés mellett a mentális háttér, és az is kiderül, kik állnak még a sikerek mögött.
 
 
Időpont:
 
2022. május 9. (hétfő) 17.00
 
Helyszín:
 
miskolci MCC képzési központ
3530 Miskolc, Szemere Bertalan. u. 4.
(bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)
 
 
 
A vendégek:
 
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár. Édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Először mindketten az úszással próbálkoztak, majd később rátaláltak a gyorskorcsolya sportágra, ami azonnal magával ragadta a testvéreket.
Shaoang a 2022-es téli olimpián a 2000 méteres vegyes váltó tagjaként és férfi egyéni 1000 méteren is bronzérmet szerzett, 500 méteren pedig aranyérmes lett. Ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.
Sándor szintén tagja volt a 2000 méteres vegyes váltó bronzérmes csapatának, valamint a férfi 1000 méter döntőjében elsőként ért be a célba, de kizárták a versenyből.
 
 
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a rendezvényre!
 
A részvételi szándékot az alábbi felületen lehet jelezni.