Péntek 13 – űzzük el mozgással a balszerencsét!

2022. május 13., 08:00

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete és a Sportközpont szervezésében május 13-án, pénteken dolgozói nap és sportnap lesz intézményünkben. Foci a pályán és az asztalon, ahova a főzőversenyről érkeznek majd a finom falatok. Aki teheti, csatlakozzon!

 

Annál is inkább mert kiderül majd, melyik a legsportosabb gazdálkodási egység.

 

Íme a sportkínálat:

 

Kispályás foci: férfi és női vegyes csapatot kell indítani, egyszerre 5 mezőnyjátékos és egy kapus tartózkodik a játéktéren, akikből két főnek női játékosnak kell lennie, ennek megfelelően minimum 6, cserejátékosokkal maximum 10 fő nevezhető. Egy szervezet több csapatot is nevezhet, a játéktudás nem feltétel.

 

Darts bajnokság: minden csapat korlátlan számú női és férfi versenyzőt nevezhet, a lebonyolítási rendet és a játékszabályokat a nevezők számának ismeretében határozzuk meg.

 

Csocsó bajnokság: két fős csapatok jelentkezését várjuk, férfi, női és vegyespáros kategóriákban.

 

Kidobós bajnokság: 8 fős csapatok jelentkezését várjuk, minden csapatban minimum 4 fő női versenyző nevezése kötelező, egy szervezet több csapatot is nevezhet.

 

Kötélhúzás: 10 fős csapatok jelentkezését várjuk, minden csapatban minimum 4 fő női versenyző nevezése kötelező, egy szervezet több csapatot is nevezhet.

 

/A fotó a Miskolci Egyetem 2021-es sportnapján készült/

 

Főzőverseny: cél a mozgásra kevésbé vágyó munkatársaknak is versenyzési lehetőség biztosítása, valamint minden egység úgy készüljön erre a versenyszámra, hogy a saját csapatának az ebédjét tudja ezáltal biztosítani. Bármit lehet készíteni, kategória megkötés nincs, minden hozzávalót az egység magának intézi, a szervezők tűzifát és sörpadokat biztosítanak a versenyszámhoz.

 

De lesz egy látványos meglepetés versenyszám helyszíni (vezetői) nevezéssel és látványos felfújható eszközökkel.

 

Cél az, hogy minél többen részt vegyenek az eseményen, ezért azok a kollégák is, akik koruk, vagy fizikai állapotuk miatt nem kívánnak mozogni, meghirdették a szurkolótáborok versenyét is.

 

Az FDSZ helyi szervezete önálló standdal és sok információval várja majd az érdeklődőket.

 

Az esemény május 13-án pénteken reggel rajtol 8 órakor.

 

Helyszín: Miskolci Egyetem Sportközpont műfüves és szabadtéri pályák