„Lehet-e béke a Szentföldön?” – beszélgetés az MCC-ben

2024. február 22., 17:00

Lehet-e béke a Szentföldön? címmel tart előadást Sayfo Omar, az MCC Migrációkutató Intézetének vezető elemzője az izraeli-palesztin konfliktusról.

Időpont: 2024. február 22. (csütörtök) 17 óra

Helyszín: miskolci MCC képzési központ (Miskolc, Szemere Bertalan u. 4., bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)

A részvételi szándékot kérik jelezni >> ITT

 

Az előadás előzetese az esemény meghívójából: „Az elmúlt évtizedek legbrutálisabb terrorakciójára válaszul Izrael megindította történetének egyik leghosszabb háborúját a Gázai övezetet uraló Hamasz ellen. A konfliktus hamar túlnőtt önmagán, és a nyugati világban is százezrek vonultak utcákra a palesztinok mellett. De mi vezetett idáig? Megvalósulhat-e valaha a közel-keleti béke, és milyen tanulságai vannak az eseménysorozatnak Európa számára?”

Az előadóról: Sayfo Omar, az MCC Migrációkutató Intézet vezető kutatója első diplomáját az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab Tanszékén, másodikat pedig az ELTE TÁTK Politikatudományi Tanszékén szerezte. Doktori fokozatát 2016-ban kapta meg az Utrechti Egyetemen. Disszertációját az arab gyermek-televíziózásról írta, azt vizsgálva, miként ágyazódik be a gyermekeknek szánt tartalmak gyártása az arab országok médiaiparainak struktúráiba, milyen kapcsolatok fűzik a műsorok készítőit és terjesztőit a különféle politikai és vallási szereplőkhöz, és hogy milyen módon jelennek meg a különféle politikai és vallási üzenetek a gyermekeknek szánt tartalmakban. 2014-ben a Cambridge-i Egyetem vendégkutatója volt. 2019 óta az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézetének a kutatója. A Migrációkutató Intézet munkatársaként az európai muszlim diaszpórák integrációjával és a közel-keleti társadalmak dinamikáival foglalkozik.