Október 23-ai megemlékezés

2016. október 26.

Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt a díszvendége egyetemünk 2016. október 21-én tartott október 23-ai megemlékezésének.

 

 

A rendhagyó módon a Díszaulában tartott megemlékezésen államtitkár asszony ünnepi köszöntőjén túl Dr. Torma András, egyetemünk rektora mondott beszédét, valamint videóüzenetben köszöntette a megemlékezés résztvevőit testvéregyetemünk, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, Dr. Faragó Sándor professzor is.

A jubileumi rendezvényhez méltóan igen színvonalas ünnepi műsort követően Dornbach Gyula visszaemlékezése hangzott el, majd a résztvevők azokról az egyetemi kollégákról emlékeztek meg, akik az előző tanévben távoztak közülünk.

A rendezvény koszorúzásokkal zárult, a résztvevők az Emlékparkban, a nemrégiben felállított Lélekharangnál, az I. sz. előadóban, ahol 1956-ban a Diákparlament  tartotta alakuló ülését, továbbá Szalay Lajos Hungary, 1956 c. domborművénél, végül pedig az I. kollégium falánál, Kiss Gábor, Kölber Gábor és Molnár Kálmán emléktáblájánál helyezték el a megemlékezés virágait.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Kiss Viktor készítette.