Újra az egyetemen ünnepelték a Karácsony a gyermekvárosi gyerekek

2016. december 15.

2016. december 14-én ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik. 

Az ünnepség Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna rektorhelyettes asszony köszöntőjével kezdődött, majd a gyerekek énekét hallva megérkezett Joulopukki, az igazi finn Mikulás, aki a manói segítségével finnül tanította a gyerekeket, majd megtekintette a karácsonyi műsort. A műsor első részében Fodor Mária gyermekvédelmi ügyintéző, a gyermekváros egyik dolgozója szavalt el egy karácsonyi verset, majd egyetemünk két hallgatója énekelt a gyerekeknek: Simon Fruzsina a Bölcsészettudományi Karon tanul, Pecsmány Péter pedig a Műszaki Földtudományi Kar hallgatója. 

Ezt követően a várva-várt ajándékosztás következett: az egyetem ajándékait Joulopukkival közösen Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna rektorhelyettes asszony adta át, majd Vadna polgármestere, Bencze Péter nyújtotta át a település ajándékát.

A karácsonyi műsor második részében a gyerekek kedvence, Krimpi Krampusz garázdálkodott, aki újra Karcsi bácsival együtt nevettetett meg felnőttet és gyereket egyaránt. Ezután Szűcs Ádám bűvész ejtette ámulatba a trükkjeivel a közönséget, végül a Vadnai Őszirózsák Nyugdíjas Egyesület tagjai alkotta asszonykórus teremtett énekével meghitt karácsonyi hangulatot.

A rendezvény végén az egyetemi Menzát üzemeltető Gasztroműhely Miskolcz látta vendégül az apróságokat és kísérőiket.

Az ünnepség legfőbb kellékét, a háttérként is szolgáló karácsonyfát az Északerdő Zrt. biztosította, Joulopukkit, az igazi finn Mikulást pedig az Avalon Park hozta el az ünnepségre.

A karácsonyi ünnepségen készült képek:

A rendezvény fotóit Kiss Viktor készítette.