Még mindig lehet csatlakozni a Fizika tantárgyból meghirdetett egyetemi előkészítő kurzusra

2017. január 6.

Ingyenes előkészítő oktatást tart a Miskolci Egyetem Fizikai Tanszéke azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni. A 2016 szeptemberében indított kurzusok hétfőnként 16 órától 18 óráig az A/1-es épület legfelső emeletén, a Fizikai Tanszék 334-es számú bemutató termében zajlanak.

Az oktatás nyitott, ahhoz bármikor lehet csatlakozni, sőt, az is csatlakozhat, aki csak egy adott témakört szeretne megnézni, vagy csak valamelyik laboros órán akar részt venni.

A kurzus célja a középiskolában oktatott témakörök áttekintése, valamint az egyetemi fizika tárgyakra való előkészítés. A különböző fogalmak és törvények átismétlése főként példamegoldás keretében történik, az emelt szintű érettségi vizsga anyagát szem előtt tartva.

A kurzus oktatója minden hét közepén feltölti a kurzus honlapjára a következő hétfő anyagát a hozzá kapcsolódó példasorral együtt, és ezeket a résztvevő középiskolások a hétfői találkozásig saját jegyzeteik alapján odahaza átismétlik. Az óra során a résztvevők az oktatóval közösen megoldják illetve részletesen átbeszélik a honlapra felkerült példákat, ennek során tisztáznak minden olyan kérdést, amely az aktuális témakörrel kapcsolatban felmerül. Bizonyos esetekben rövid demostrációs kísérletekre is sor kerül, és a diákok a kurzus során néhány olyan műszerrel is megismerkedhetnek, amelyeknek használatára a jövőben szükségük lehet.

A foglalkozások előre láthatóan 2017 áprilisának végéig tartanak (minden lehetséges hétfőn).

Érdeklődni és jelentkezni a fizpszo@uni-miskolc.hu email címen lehet.

A kurzusról bővebb információt az alábbi oldalon lehet találni: https://web.uni-miskolc.hu/~www_fiz/pszota/Elokeszito/elokeszito.html