Budapesten is népszerű volt a Miskolci Egyetem standja

2017. január 25.

Idén is felépült a Miskolci Egyetem impozáns főépületének kicsinyített mása Budapesten, a 2017-ben immár 17. alkalommal megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyen mintegy 30 fős delegáció képviselte Északkelet-Magyarország elsőszámú tudásközpontját, vezető felsőoktatási intézményét.

Az ország hagyományosan legnagyobb pályaválasztási rendezvényén idén mintegy 200 intézmény vett részt. A hazai felsőoktatás lényegében valamennyi szereplője képviseltette magát, sőt számos külföldi intézmény is megjelent január 19-től 21-ig a budapesti HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Nem hiányozhatott tehát a Miskolci Egyetem sem, amely továbbra is a műszaki képzésterületektől az egészségügyin át egészen a humán- és társadalomtudományi képzésekig terjedő széles spektrumon teremt seregnyi lehetőséget mind a humán, mind pedig a reál érdeklődésű felvételizők számára. Tervezzen valaki akár mérnöki, jogászi, közgazdászi, bölcsészeti, tanári vagy egészségügyi, netalán zeneművészeti pályán továbbtanulni, a Miskolci Egyetemen biztosan megtalálhatja számításait. Budapesten ráadásul az intézmény összes fakultása saját pulttal várta az egyes képzési területekről tájékozódni vágyó fiatalokat, akik közül többen szeptembertől remélhetőleg már hallgatóként léphetnek be a miskolci campus egyedi üvegépületébe, amelynek most kicsinyített mása előtt juthattak információhoz a Miskolcon választható képzésekről.

A Miskolci Egyetem részéről felkészült oktatók és hallgatók egyaránt készséggel tájékoztatták a leendő hallgatókat, az érdeklődők magas száma pedig újfent igazolhatta az egyetem képzései iránt jelentkező igényt. Az idén kitöltött kérdőívek tanulsága szerint nem csupán Északkelet-Magyarország ifjúsága fordul bizalommal a Miskolci Egyetem felé: az ország szinte minden részéről érkeztek komoly érdeklődők az egyetem standjához – ahol többek között látványos kémiai kísérletekbe is bekapcsolódhattak a kellőképpen nyitott fiatalok.

Az eseményen részt vett a Formula Racing Miskolc csapata is, mégpedig saját gyártású, és évről évre eredményesen versenyző autójával, amelyet szintén megcsodálhatott a rendezvény közönsége. A csapatot alkotó mérnökhallgatók teljesítménye is bizonyíthatja, hogy a Miskolci Egyetem műszaki képzése országosan kimagasló szinten zajlik, és méltó múltjához, hagyományaihoz. Az intézmény ipari-gazdasági beágyazottságát és támogatottságát mutathatja, hogy az egyetemmel együtt, egy standszigeten jelent meg a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft is. A cég szoros kapcsolatban áll a Műszaki Anyagtudományi Karral, amelynek fontos duális képzési partnere a győri székhelyű vállalat. Az egész országra kiterjedő duális képzési együttműködések folytán a Miskolci Egyetem beiskolázási potenciálja természetesen a távolabbi országrészekben is nőhet. A Csaba-Metál Zrt., amely szintén potenciális duális partnere az egyetemnek, ugyancsak megjelent a rendezvényen.