Kiváltották a miskolci Zenepalota PPP-konstrukcióját

2017. január 25.

2017. január 25-én az elmúlt években PPP-konstrukcióban felújított Zenepalotában tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma forrásokat biztosít az egyetem számára az előnytelen PPP-konstrukció kiváltására.

 

 

Prof. Dr. Torma András rektor rámutatott, hogy a magánszféra bevonásán alapuló PPP-projektek esetében jellemzően a magánszféra járt jól, az állami szférára - így magára az egyetemre - azonban súlyos terheket róttak a konstrukciók. A most bejelentett megállapodás a jövőben jelentős megtakarításokat fog eredményezni a Miskolci Egyetem számára.

A Miskolci Egyetem elmúlt éveit pénzügyi szempontból stabilizálódás, megerősödés jellemezte: a likviditási problémák megszűntek, az intézmény gazdálkodása harmonikus pályára állt, a decemberben aláírt megállapodás folytán pedig a jövőben még több forrás juthat a fejlődésre, a fejlesztésekre – mondta el Dr. Deák Csaba kancellár.

A fenntartót Dr. Solti Péter, az EMMI miniszteri biztosa képviselte a sajtótájékoztatón, aki elmondta: a kormány a jövőben is folytatni tervezi a PPP-konstrukciók kiváltását a felsőoktatásban.

Az eseményen készült fotók:

A fényképeket Kiss Viktor készítette.