Kulturális mediáció mesterszak indul 2017 szeptemberétől - nem csak bölcsészeknek!

2017. január 26.

2017 szeptemberétől kulturális mediáció (cultural mediation) mesterképzési szak indul a Bölcsészettudományi Kar Filozófiai Intézetének gondozásában.

A képzést azoknak a (nem csak bölcsész) alapszakos oklevéllel rendelkezőknek ajánljuk, akik a jövőben kulturális területen kívánnak elhelyezkedni; illetve akik megfelelő elemzési, szervezési, fejlesztési és kommunikációs készségek birtokában kultúramenedzsmenttel, kultúraterjesztéssel foglakozó szakértőként, ügyvivőként vagy referensként valamely kulturális, művelődési vagy művészeti intézménynél, hazai vagy nemzetközi kultúraközvetítő hálózatnál szándékoznak munkát vállalni.

A mesterszak képzési ideje 4 félév. A végzettek okleveles kulturális mediátorként (culture mediator) különböző településeken, hazai és nemzetközi közösségekben a kulturális igényekhez illeszkedő művelődési lehetőségeket fejleszthetik, kulturális projektek tervezési, szervezési, üzemeltetési és ellenőrzési feladataival foglalkozhatnak. Kulturális mediátorokat (köz)művelődési, oktatási és kulturális intézmények, tömegkommunikációs médiumok is alkalmaznak – legyen szó akár közművelődési feladatokat ellátó állami-közigazgatási intézményekről, piaci vagy civil (nonprofit) alapon működő kulturális-művészeti vállalkozásokról (kulturális egyesületek, alapítványok), továbbá regionális, országos vagy nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló projektekről.

Bővebb információ (pl. a szakra való jelentkezés feltételei, képzési és kimeneti követelmények, a képzés részletes programja, a szak mintatanterve, tantárgyleírások, stb.): http://filozofia.uni-miskolc.hu, www.felvi.hu