A Dunaferr és az Ózdi Acélművek is együttműködik a Miskolci Egyetemmel

2017. június 2.

Együttműködési megállapodás született 2017. június 1-én a az ISD Dunaferr Zrt. ill. az ÓAM Ózdi Acélművek Kft., valamint a Miskolci Egyetem között. A megállapodás célja a Műszak Anyagtudományi Kar Vas- és Acélmetallurgiai Intézeti Tanszékén folyó oktatási és kutatómunka támogatása.

Az együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor, az ISD Dunaferr Zrt. részéről Dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgató, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. részéről pedig Bartha Imre ügyvezető igazgató írta alá. A szerződés létrehozatalában a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) működött közre, a két cég és az egyetem közötti együttműködés létrejöttét pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott támogatási rendszer tette lehetővé.

Az aláírási ceremóniát követő szimpóziumon a házigazda Műszaki Anyagtudományi Kar bemutatkozását követően az aláíró cégek vezetői mutatták be az acélgyártás munkaerőigényét a cégük szemszögéből, majd Dr. Horváth Zita, az EMMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a hazai műszaki felsőoktatás aktuális helyzetéről ill. jövőbeni feladatairól.

A rendezvényről készült sajtóanyag ITT olvasható.

Az eseményen készült fotók:

A fotókat Kiss Viktor készítette.