Döntőbe jutott egyetemünk elsősegélynyújtó csapata

2017. június 6.

I. helyezettként jutott be az országos döntőbe felnőtt kategóriában a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának MEeNCS névre keresztelt elsősegélynyújtó csapata a Magyar Vöröskereszt 2017. május 26-án Ózdon megrendezett nagyszabású megyei versenyén.

A csapat eredménye különösképpen kimagasló, hiszen a Miskolci Egyetem először indított hallgatókat elsősegélynyújtó versenyen. A csapat tagjai: Gráczer Kitti csapatkapitány, Schmiedt Zsanett, Szabó Vanessza, Szilágyi Szilvia és Bodnár Patrik.

Felkészítésüket a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának mestertanára Encsiné Nagy Ágnes irányította.

A 17 állomásból álló versenyen különböző faladatokkal kellett a hallgatóknak megküzdeniük, négy kárhelyen kellett felkészültségükről tanúbizonyságot tenni, ráadásul a számukra ismeretlen ózdi terepen. A feladatok között szerepelt egy elgázolt eszméletlen hasi sérült ellátása, újraélesztés, lábtörés- és sebellátás, epilepsziás roham kezelése, krízishelyzetek megoldása, valamint elsősegélynyújtó és vöröskeresztes totók kitöltése.

A hallgatók az aranyérem megszerzésével hozzájárultak a Miskolci Egyetem hírnevének öregbítéséhez, emellett rámutattak a elsősegélynyújtás társadalmi népszerűsítésének jelentőségére is. A csapat munkájának támogatásáért köszönet jár a Miskolci Egyetem vezetésének, az Egészségügyi Kar dékánjának, Dr. Kiss-Tóth Emőkének és a Hallgatói Önkormányzatnak.

A munka hamarosan folytatódik, hiszen a csapat készülhet az országos döntőre, melyet idén szeptemberben Kaposváron rendeznek meg. Gratulálunk a MEeNCS-nek és sok sikert kívánunk az őszi megmérettetéshez!

A versenyen készült fotók: