Új projekt indul "Tudás – Vár a Miskolci Egyetem!" címmel

2017. június 22.

A fiatalokat, a mai általános és középiskolás diákokat szólítja meg a Tudás – Vár a Miskolci Egyetem!  című projekt, amely az élménygazdag és építő jellegű pályaorientációs tevékenységekre, a hátrányok leküzdését szolgáló tudás- és kompetenciafejlesztő programokra, a műszaki szakok népszerűsítésére fókuszál. Az egyetem ezzel a 3 éves programmal nem csak a felsőoktatásban részt vevő diákok számát kívánja tovább növelni, hanem a hátrányos helyzetű diákok képzettségi szintjének javítását is el kívánja érni.

A projekt fő célkitűzése az intézmény hozzáférhetőségének javítása, mindenekelőtt az MTMI (matematikai, természettudományos, műszaki, informatikai) szakok iránt érdekélődők és a hátrányos helyzetű fiatalok körében, ezzel növelve az MTMI-képzésekre jelentkezők arányát, amihez a Miskolci Egyetem tradicionális műszaki gyökerei és műszaki karaink képzési palettája megfelelő alapot biztosítanak.

A Tudás – Vár programjaival a leendő hallgatók szélesebb ismeretekkel és alaposabb felkészültséggel jelentkezhetnek az egyetemre, ezért a tudományos ismeretterjesztés és az érettségire való felkészítés sem hiányzik a projektelemek közül. A napjainkban egyre több figyelmet igénylő lemorzsolódást is kezelni kívánja az intézmény, ehhez felzárkóztató és tehetséggondozó programokat kínál.

A projektről bővebben ITT olvashat.

A 2017. június 22-én tartott projetnyitón készült fotók:

A fotókat Horváth Krisztián készítette.