Rangos nemzetközi elismerést kapott a Miskolci Egyetem a 2016-os tájfutó VB megszervezéséért

2017. augusztus 28.

2016. nyarán a Miskolci Egyetem Miskolc MJV Önkormányzatával együtt rendezte meg a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot. A rendezvény több mint 30 lebonyolított egyetemi sportvilágbajnokság közül elnyerte a tavalyi év legjobb szervezésű egyetemi sportvilágbajnokságáért járó díjat.

A magas rangú nemzetközi elismerést Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja ünnepélyes keretek között, 141 ország képviselője jelenlétében vette át Tajpejben, a 2017-es Nyári Universiade alatt megtartott eredményhirdetésen és díjkiosztón Luciano Cabraltól, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) alelnökétől.

"Korábban hasonló nemzetközi szintű elismerésben egyetlen hazai felsőoktatási intézmény sem részesült, ez tovább fokozza a nemzetközi elismerés hazai értékét, presztízsét. Büszkék lehetünk e rangos nemzetközi díjra, már csak azért is, mert egyetemünk mindig is jelentős figyelmet fordított sportéletére." – hangsúlyozta Deák Csaba kancellár.
 
A 2016. július 30. és augusztus 4. között rendezett VB a résztvevők és a képviselt felsőoktatási intézmények, valamint az országok számát tekintve is rekordot döntött: 316 futó érkezett 170 felsőoktatási intézményből és 34 országból.
 
Az esemény kapcsán készült MTI-hír ITT olvasható.