Freshmen Információs Napot tartottak

2017. szeptember 15.

Az elsőéves hallgatók beilleszkedését segítette a „Freshmen” elnevezéssel tartott információs program. Az eseményen hasznos információkkal gazdagodhattak a gólyák a hallgatói jogok és kötelezettségek témakörben, így például megtudhatták, hogyan kerülhetik el azt, hogy véletlenül passzív félévre kerüljenek. De megismerkedhetnek az esélyegyenlőségi képviselővel és a könyvtár nyújtotta szolgáltatásokkal is.

A szervezők kiemelten segítették a tanulási nehézségekkel, szociális problémákkal és egyéb hátrányokkal küzdő hallgatókat, így az alaptárgyak tanulásához is hasznos tanácsokat adtak. Ezen kívül megismertették az elsőéves hallgatókat az informatika és matematika tárgyak alaposabb elsajátításához rendelkezésre álló számítógépes programokkal és informatikai laborokkal.

– Mindez egy új, innovatív hallgatói szolgáltatása a Miskolci Egyetemnek. A találkozók során olyan ismereteket osztunk meg az elsőévesekkel, amelyek alapvetően az ő sikeres egyetemi évkezdésük miatt fontos, de talán egész egyetemi tanulmányukhoz adunk jó tanácsokat, hasznos javaslatokat – mondta Kelemen Katalin, aki a Miskolci Egyetem részéről többek között a hallgatói innovációval foglalkozik. – Ma már azok az egyetemek sikeresek, amelyek egyre több és egyre jobb szolgáltatással vannak jelen a felsőoktatásban. A Miskolci Egyetem a felsőfokú oktatás minőségének, hatékonyságának és hozzáférhetőségének javítását, az oktatásban való részvétel növelését tűzte ki célul a „Megújuló Egyetem, Felsőfokú intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című EFOP-os projektjében is, amelynek keretében többek között a Freshmen Információs Napot is megtartottuk – tette hozzá Kelemen Katalin.

A Freshmen info nap tehát egy új hallgatói szolgáltatás, amelynek során a diákok olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyek alapvetően a sikeres egyetemi évkezdésükhöz szükségesek. A program keretein belül személyre szabottan kaphatnak felvilágosítást bármilyen témával kapcsolatban, kéthetente pedig ügyelet is van azoknak, akik lemaradtak volna az évkezdő előadásokról.

A rendezvényen készült fotók: