Szakmai Információs Napot rendezett a Műszaki Földtudományi Kar

2018. november 29.

A rendezvénnyel a kar hidat kívánt képezni a jelenlegi hallgatói (vagyis a jövő földtudományi mérnökei) és a kar ipari partnerei között, ez az Információs Nap ugyanis remek lehetőséget adott a hallgatóknak arra, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki ezekkel a partnervállalatokkal, amelyek gyakornoki helyekkel, állásajánlatokkal, szakdolgozat témákkal és egyéb, a mérnökjelöltek számára értékes lehetőségekkel érkeztek ide.

A délelőtti szakaszban a MOL Nyrt. Kutatás-Termelés Divíziójának angol nyelven zajló előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, amelyek során számos, a közelmúltban a Műszaki Földtudományi Karon olajmérnökként vagy geológusként végzett fiatal számolt be a vállalatnál megélt tapasztalatairól (közösségi érzés, szakmai kihívások, kalandok). Eközben az egyetem parkolójában egy terepi mérések, kutatások során használt mérőkocsiba is betekinthettek az érdeklődők, valamint kipróbálhatták a MOL budapesti közösségi gépkocsiflottájának két típusát is.

Az ebédszünetet követően 10 perces prezentációkban mutatták be portfóliójukat, szakmai- és karrier-lehetőségeiket a kar további ipari partnerei is: az E.On Hungária Zrt., a Magyar Földgáztároló Zrt., a Mátrai Erőmű Zrt., a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat, a Nemzeti Közművek és a Prímaenergia Zrt.

A Kiállítói Fórumon az előadó cégek mellett külön asztaloknál további ipari partnerek (Fővárosi Vízművek, Rotaqua Kft.) is személyes kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítottak a leendő mérnökhallgatóknak.

A partnerek prezentációiból az is kiderült, hogy fokozódó igény van a XXI. század nagy természeti, társadalmi, gazdasági kihívásaira (például a vizek, talajok megóvása, hulladék-újrahasznosítás, ásványkincsek környezetbarát kitermelése, klímaváltozás) választ adni tudó, a Műszaki Földtudományi Karról kikerülő mérnökökre, akik a Földdel foglalkoznak, azzal a Földdel, amin élünk, és amiből élünk.

A rendezvényen készült fotók: