Egyetemünk megújította stratégiai együttműködési megállapodását a Joysonnal

2019. szeptember 16.

Együttműködési megállapodást írt alá 2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal. A stratégiai megállapodás valójában egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. (JSS) célja, hogy szerepvállalásával hozzájáruljon ahhoz, hogy Miskolcon mind a szakképzés, mind a felsőoktatás terén a lehető leggyakorlatiasabb képzés legyen elérhető. A cégnek jelenleg a Miskolci Egyetem négy karával, a Műszaki Földtudományi Karral, a Műszaki Anyagtudományi Karral, a Gépészmérnöki és Informatikai Karral, illetve a Gazdaságtudományi Karral van együttműködése a duális képzés tekintetében.

A Miskolci Egyetem és a JSS duális együttműködésének köszönhetően jelenleg mintegy 30 hallgató kap lehetőséget arra, hogy az elméleti ismereteit gyakorlati tudással párosítsa a cég mentorainak segítségével. Ezen túlmenően a cég diákmunkára, nyári gyakorlatra és szakdolgozatírásra is lehetőséget biztosít, ez utóbbi során nemcsak a téma kiválasztásában, hanem a feldolgozásában is szakmai segítséget nyújt.

Az együttműködés megújításáról készült sajtóközlemény ITT olvasható.