Idén is nagy sikert aratott a Miskolci Egyetem Nyílt Napja

2019. december 9.

A program mindkét napon táncosokkal és énekesekkel kezdődött, majd a nyitó gondolatokat követően a karok mutatkoztak be 3 helyszínen.

Ezt követően indultak a már hagyományos labortúrák, amelyek során -  a Kutatók Éjszakájához hasonlóan - az egyetemi oktatók és kutatók a legféltettebb kincseiket is megmutatták az érdeklődőknek. De a kollégiumok is kitárták kapuikat, így az idelátogató leendő gólyák - és szüleik - is bepillantást nyerhettek a miskolci kollégisták életébe. Csak csütörtökön a Nyílt Nap résztvevői közül több mint 350-en voltak kíváncsiak a Miskolci Egyetem kollégiumaira.

Újdonság volt az egyetemi Élményközpontban található két szabadulószoba, melyekben csak regisztrációt követően tesztelhették talpraesettségüket a legbátrabbak.

 



A rendezvény vége felé mindkét napon sztárvendégeink léptek színpadra, csütörtökön az óriási tömeget vonzó Dér Heni, pénteken pedig a miskolci egyetemistákból és középiskolásokból álló, de már az országos hírnév felé kacsingató The Sign együttes adott nagy sikerű koncertet.

A nap végén a hagyományos tombolán MEN-bérleteket, fittnessórát, óriás ajándékcsomagot és más, a kiállító cégek, egyéb szponzorok és az egyetem által felajánlott hasonlóan értékes tárgynyereményeket sorsoltak ki a szervezők a jelenlévők között. A legszerencsésebbek pedig akár a Borsodchem által tombolaajándékként felajánlott rolleren is távozhattak…

 

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Tóth Tamás és a Beiskolázási Központ készítette.