Együttműködést kötött a Miskolci Egyetem a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattal

2020. szeptember 21.

Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és a Miskolci Egyetem az oktatási-, a kutatási-, a kiválasztási és a tudományos tevékenység területeit egyaránt érintő együttműködési megállapodást írt alá 2020. szeptember 10-én.

Az eseményen született keretmegállapodás a jövőre nézve meghatározza a két fél közötti kapcsolattartás szintjeit, elősegíti a szakmai kapcsolattartás és együttműködés gyakorlati megvalósítását. Az együttműködő felek támogatják és lehetőség szerint erősítik egymás törekvéseit a rendelkezésre álló szellemi és infrastrukturális erőforrások felhasználásával.

A kapcsolatfelvételt és az előkészítő tárgyalásokat még intézményünk korábbi rektora, Prof. Dr. Torma András kezdte el, majd a jelenlegi rektor, Prof. Dr. Horváth Zita gondozza tovább a folyamatot, kijelölve az egyes feladatokhoz tartozó felelősöket. Az együttműködés egyaránt kiterjed a toborzás, az utánpótlás, valamint az oktatás-kutatás területeire.

Prof. Dr. Horváth Zita az aláírási ceremónián üdvözölte az új megállapodást, majd elmondta, hogy szeretné folytatni azt a korábbi törekvést, amely szerint tovább kell építeni és erősíteni a Miskolci Egyetem társadalmi és gazdasági együttműködési kapcsolatrendszerét. Kiemelte továbbá, hogy a széles képzési és kutatási palettával rendelkező Miskolci Egyetem egyrészt jól képzett szakembereket tud biztosítani, másrészt ezzel az együttműködéssel tovább bővül az egyetem képzési, gyakorlati és kutatási lehetőségeinek köre, ami képes hozzájárulni az egyetem azon céljához, hogy a fiatalok számára vonzóvá váljon Miskolc és a Miskolci Egyetem.

Dr. Béres János altábornagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója elmondta, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy keressék és megtalálják az együttműködés lehetőségeit a társadalom különböző szegmenseivel. Erre jó példa ez az egyetemmel aláírt megállapodás. A főigazgató kiemelte, hogy a Miskolci Egyetem olyan innovatív felsőoktatási intézmény, amely kiemelkedik a többi egyetem sorából. Elsősorban informatikai, geoinformatikai, pénzügyi, gazdasági és műveleti területekre várják majd a végzett hallgatókat.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.