Magas rangú állami elismerésben részesültek egyetemünk oktatói: Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke, Prof. Dr. Jármai Károly, Prof. Dr. Farkas Ákos és Dr. Turai Endre

2020. október 31.

2020. október 29-én állami kitüntetéseket adott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából Budapesten, a Pesti Vigadóban. 

"A mai napon a közösségépítés, az oktatás, a kutatás és a felfedezések területén elért személyes teljesítményeket és egyben nemzeti büszkeségeket díjazzuk és ünnepeljük" – fogalmazott a miniszterhelyettes. A kitüntetetteket méltatva Schanda Tamás elmondta, hogy ők a saját szakterületeiken nemcsak maradandót alkottak, hanem példát is mutattak áldozatvállalásból.

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE (POLGÁRI TAGOZATA) kitüntetést vehette át:

Prof. Dr. Jármai Károly, a Miskolci Egyetem volt rektorhelyettese, a Vegyipari Gépészeti Intézeti Tanszék egyetemi tanára a hegesztett szerkezetek tervezése, illetve optimalizálása területén elért nemzetközi szintű eredményei, sokoldalú kutatásfejlesztési és innovációs tevékenysége, valamint több évtizedes oktatói munkája elismeréseként.

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE (POLGÁRI TAGOZATA) kitüntetésben részesült:

Prof. Dr. Farkas Ákos, az Állam- és Jogtudományi Kar volt dékánja, a Bűnügyi Tudományok Intézete egyetemi tanára a büntetőjog, illetve a büntető eljárásjog kutatása és oktatása terén elért kimagasló eredményei, valamint a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekben végzett munkája elismeréseként.

Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja a hazai egészségtudományi képzés területén folytatott kutatói-oktatói és oktatásszervezői tevékenysége, valamint az egészségügyi szakemberek megbecsültségének erősítése érdekében végzett munkája elismeréseként.

Dr. Turai Endre, a Geofizikai és Térinformatikai Intézet egyetemi magántanára, nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docens a Miskolci Egyetem földtudományi, illetve környezetmérnöki képzéseinek hazai és nemzetközi elismertetése érdekében végzett eredményes munkája, valamint több évtizedes oktatói-kutatói és tehetséggondozói tevékenysége elismeréseként.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!