Szorosabbra fűzi kapcsolatát a régió két meghatározó szereplője

2020. december 9.

A közös tervek között szerepel a Miskolci Egyetem által nyújtott képzések bővítése, illetve annak vizsgálata, hogy a sportéletben fontos képzések - sportmenedzser, sportszervező, sportjogász, sportlétesítmény menedzser, szakedző, sportmasszőr - helyben elérhetőek legyenek a régióban élők számára.

Hosszú távon több sporttal összefüggő kutatás-fejlesztési projekteket fog indítani a DVTK és a Miskolci Egyetem, mely mindkét fél számára előnyökkel jár majd.

Prof. Dr. Horváth Zita rektor kiemelte: „A célunk az, hogy a térség sportolóit itt tartsuk, és közösen egy vonzó lehetőséget kínáljunk. Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy számos K+F területen tudunk segítséget nyújtani a több mint száz évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező DVTK-nak."

Sántha Gergely, a DVTK SE elnöke elmondta, a DVTK regionális klubként is hű miskolci, diósgyőri gyökereihez, ezért fontos számukra minden helyi kapcsolat. A Miskolci Egyetemmel egy sokrétű együttműködés alapját teremtették meg, melynek keretében a tehetséges sportolók az egyetemen tanulhatnak, a tehetséges hallgatók pedig a DVTK színeiben sportolhatnak.

 

 

Az eseményen bejelentették továbbá, hogy a 2024-ben megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok rendezése során a DVTK segítséget nyújt szakembereivel, tapasztalatával és létesítményeivel a Miskolci Egyetemnek.

Az eseményhez kapcsolódó sajtóközlemény ITT olvasható.

Az együttműködési megállapodás aláírásakor készült fotók:

A videót és a fotókat a Beiskolázási Központ készítette.