A távolság összeköt, ha földtudományokról van szó

2021. január 18.

A megállapodást a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita rektor, valamint Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja, a Békéscsabai Szakképzési Centrum részéről Mucsi Balázs Sándor főigazgató írták alá.

Az együttműködés egyik legfontosabb célja, hogy a két, hasonló szakmai profillal rendelkező, de más oktatási szinten lévő intézmény között közvetlen munkakapcsolat alakuljon ki annak érdekében, hogy a középfokú oktatási intézmény diákjai már az ottani éveik alatt bekapcsolódhassanak az egyetem életébe. 

 

 

A kőolaj és földgáz, a megújuló energiák, a térinformatika, a vízügy és a környezetvédelem területén az együttműködés keretében lesz egyetemi labor- és óralátogatás, a technikum diákjainak és tanárainak az egyetemi kutatási munkákba történő bevonása, az egyetemi oktatók szakmai órákat is tartanak majd a technikumban, valamint lesznek a műszaki és földtudományokat népszerűsítő programokon történő közös megjelenések, illetve a felsőoktatási felvételit előkészítő szakmai tréningek is. A program egyik legjobban várt eleme az egyetemi és technikumi diákoknak szervezett közös szakmai tanulmányutak, melyek során nem csak a szakmával, hanem az egyetemi élettel is közvetlenül megismerkedhetnek a technikum diákjai az egyetemi hallgatók segítségével; ezzel is utat és lehetőségeket mutatva a műszaki és földtudományi pályákhoz.

 Az eseményen készült fotók: