Átvette rektori kinevezését Prof. Dr. Horváth Zita

2021. január 15.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem Rektora 2021. január 13-án szerdán, ünnepélyes keretek között átvette kinevezését dr. Áder János Köztársasági Elnöktől a Sándor-palotában. A rektori kinevezés 2021. február 12-től lép életbe.

A Miskolci Egyetem történetében Prof. Dr. Horváth Zita lett a modellváltás utáni első legfőbb egyetemi vezető, aki mindamellett, hogy a legfiatalabban megválasztott rektor, az első bölcsész, illetve az első nő, aki birtokolhatja e megtisztelő és egyben nagy felelősséggel is járó címet.

Mint ismeretes, a Miskolci Egyetem Szenátusa a 2020. május 28-án megtartott ülésén a két rektori pályázó közül Prof. Dr. Horváth Zita egyetemi tanár rektori tisztségre benyújtott pályázatát támogatta, és őt rektorjelöltnek megválasztotta. A szenátusi döntés – az előírásoknak megfelelően – felterjesztésre került a fenntartóhoz, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. A Minisztérium az ütemezés szerint 2020. július 31-ig terjesztette föl a Köztársasági Elnökhöz a megválasztott rektorjelöltet.

A fotót készítette: Bruzák Noémi / MTI