Társadalmi innovációs központ létrehozása a cél

2021. január 22.

Együttműködési megállapodást kötött a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és a Miskolci Egyetem 2021. január 20-án szerdán.

A közös szakmai munka célja, hogy a felek szorosan együttműködjenek a területi felzárkózást segítő programok sikeres végrehajtásában, a hátrányos helyzetű térségekben élők életkörülményeinek javításában, a társadalmi mobilitási csatornák erősítésében. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság feladata, hogy országosan támogassa a munkaerőpiaci hátrányok csökkentését, a helyi foglalkozás bővítését, valamint ellássa a vidék lakosságmegtartó képességének növelése érdekében szükséges gazdaságélénkítő programokkal kapcsolatos feladatokat.

A megállapodás értelmében a miskolci egyetemisták – tudásukkal, ismereteikkel – a konkrét helyszíneken ismerhetik meg és segíthetik A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság esélyteremtő projektjeiben zajló munkát. A A két intézmény a jövőben kölcsönösen számíthatnak egymás szakembereinek tapasztalataira a képzési struktúrába illeszkedő gazdasági, társadalom-fejlesztő programok összehangolása terén. Hosszabb távon pedig sor kerül majd egy társadalmi innovációs központ létrehozására.