Önkéntes sofőrök jelentkezését várják!

2021. február 1.

Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Hallgatók!

A Miskolci Egyetem tettre kész hallgatói már tavaly november óta végeznek önkéntes munkát a járvány elleni védekezésben az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködve, az egészségügyisek a mintavételben, a többi önkéntes pedig a sofőri feladatok ellátásában.

A COVID járvány jelenlegi szakaszában is nagy szükség van a vállalkozó szellemű hallgatók segítő munkájára. Önkéntes jelentkezésükkel részesei lehetnek egy életre szóló tapasztalatot nyújtó csapatmunkának, emellett új barátságokat alakíthatnak ki. Az önkénteseink a mai napig is kapják az elismerő visszajelzéseket mind a betegektől, mind a mentőszolgálattól lelkes tevékenységükért.

A mintavétel zavartalan biztosításához továbbra is nagy szükség van gépkocsivezetőkre, ezért most újra a Miskolci Egyetem hallgatóinak jelentkezését és segítségét várjuk, akik vezetői engedéllyel és legalább két éves vezetési gyakorlattal rendelkeznek.

A sofőrök feladata a koronavírus tesztelésére kiszálló egészségügyis hallgatók szállítása Borsod-Abaúj-Zemplén megye településeire.

Az önkéntes szolgálat napi 8-10 órás munkarendben zajlik, a napi térítési díjat (7500.- Ft/hétköznap, 11250.- Ft/szabadnap) a hallgatók ösztöndíj formájában kapják, emellett az OMSZ a védőfelszerelést, a gépjárművet és a napi kétszeri étkezést biztosítja.

Az önkéntes munkavégzés igazolt távollétnek minősül, a tanulmányok teljesítéséhez a hallgatók támogatást kapnak.

 

Jelentkezni a linkre kattintva az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges.

 

Szervezési kapcsolattartó:

Encsiné Nagy Ágnes Egészségügyi Kar, vezető koordinátor

elérhetősége: +36(30)359-1921;

e-mail: efknagnes@uni-miskolc.hu

 

A minisztérium, a mentőszolgálat és az egyetem vezetőinek elismerését tolmácsolva köszönjük azoknak a segítségét, akik már eddig is bekapcsolódtak az önkéntes munkába és bízunk abban, hogy a következő időszakban még többen csatlakoznak.

JÓ SZERENCSÉT! EGÉSZSÉGET A VILÁGNAK!

Jelentkezésüket várva, köszönettel:

 

                      Prof. Dr. Horváth Zita                                                                                            Dr. Kiss-Tóth Emőke

                                  rektor                                                                                                                        dékán