Április 22-én végy Te is részt ONLINE a Lányok Napján!

2021. április 21.

A vírushelyzetre tekintettel idén két részletben rendezzük meg a Lányok Napját: 2021. április 22-én online, majd - ha a járványhelyzet engedi - ősszel a hagyományos egyetemi helyszíneken. A már hagyományosnak mondható országos rendezvénysorozat célja, hogy a középiskolás lányok körében népszerűsítse a reáltudományokhoz közel álló szakmákat.

A Lányok Napja egy nap, amikor az ország legjobb egyetemei, vállalatai és kutatóintézetei engednek bepillantást a kulisszák mögé. Egy nap, amit a természettudományok iránt érdeklődő lányoknak találtak ki, amikor szakemberekkel találkozhatnak, és első kézből szerezhetnek információkat a továbbtanulási lehetőségekről, a műszaki pálya szépségeiről, nehézségeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről.

A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy regisztráció után az érdeklődő fiatalok interaktív módon, az online térben tudnak találkozni az egyetemeken dolgozó kutatónőkkel vagy a frissdiplomás fiatal mérnöknőkkel, akik személyes élményeiken, tapasztalataikon keresztül mutatják be a mérnöki lét szépségeit, kihívásait.

Bővebb információ az idei rendezvényről: http://lanyoknapja.hu/programlista/