FOLYTATÓDÓTT AZ INNOVATÍV EGYETEM-INNOVATÍV VÁLLALKOZÁSOK RENDEZVÉNYSOROZAT

2021. április 30.

Online folytatódott az „INNOVATÍV EGYETEM - INNOVATÍV VÁLLALKOZÁSOK II.” egyetemi rendezvénysorozat 2021. április 29-én, csütörtökön. A Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Horváth Zita, rektor köszöntötte a megszólalókat és az érdeklődőket, majd Bihall Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg az eseményt.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora megerősítette, hogy az Egyetem továbbra is elkötelezett a gazdasági szereplőkkel történő együttműködésben. Nagy siker, hogy nemzetközi rangsorokban is jegyzik a Miskolci Egyetemet, ugyanakkor elmondta, hogy pozíciónk javításához sok munkára és innovációra van szükség. Kiemelte, hogy az új Intézmény Fejlesztési Terv is sarokpontnak tekinti az ipari együttműködések fokozását, a hazai és nemzetközi pályázatokon való konzorciális együttműködéseket, valamint az innovációs bevételek növelését.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke összefoglalta, hogy a pandémia mely iparágakat súlytotta leginkább. Pozitívumként kiemelte, hogy a megyei gazdaság hajtóerejét adó gépipar, vegyipar, autóipari beszállító cégek tudták tartani gazdasági teljesítményüket. A vendéglátás, a szállodaipar és a non-food kiskereskedelmi vállalatok elszenvedett veszteségeire kell megoldásokat találni, amelyre kormányzati kedvezményes hitel és foglalkoztatás támogatás vehető igénybe. Emellett a Kamara folyamatosan egyeztet az ágazati képviselőkkel és kormányzati szintű egyeztetésekre viszi a vállalkozók kéréseit, javaslatait.

A rendezvényre meghívott miskolci, tiszaújvárosi és sárospataki vállalatok beszámoltak a pandémia cégükre gyakorolt hatásairól, illetve ismertették megoldási stratégiáikat, jó gyakorlatukat. A meghívott vállalkozások közül volt, aki imponáló vállalati növekedésről és jelentős hazai és nemzetközi megrendelésekről, volt aki új piacok felé történő nyitásról, volt aki folyamatosan szigorodó elvárásokról és szabványokról számolt be

A konferencia végén István Zsolt bemutatta a Miskolci Egyetem kompetenciatárának elektronikus elérhetőségét, majd kiemelte, hogy a benne szereplő szolgáltatások elérhetők az úgynevezett egyablakos rendszerben gyors és hatékony megoldásokat kínálva.

A sorozat következő rendezvénye júniusban várható.

A Miskolci Egyetem kompetenciatára elérhető ITT.

Az eseményhez kapcsolódó sajtóközlemény ITT olvasható.

 

A rendezvényen készült fotókat a Beiskolázási Központ készítette.