Mozogni nem kell félnetek jó lesz. Sőt!

2021. szeptember 9.

A Miskolci Egyetem Sportközpontja szeptember 22-én rendezi meg a XXI. Miskolci Egyetemi Sportnapot, a hagyományok szerint kötelezően mozgással töltendő tanítás nélküli munkanap keretében. Ez a jó hír. Rossz meg nincs.

Az UNESCO közgyűlése szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nyilvánította. Egyetemünk büszkén csatlakozott a programsorozathoz, amely egész Európában, több száz egyetemen, több ezer hallgatót mozgat majd meg ezen a napon.

A Miskolci Egyetemi Sportnap kötelezően sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap. Az eseményen való részvétel az oktatási tevékenység része, a 18/2021. sz. Rektori utasítás alapján egyéb rendezvénynek minősül, így a részvétel nem kötött védettségi igazolvány meglétéhez. Éppen ezért ezt nem is ellenőrzik majd!

A gólyák már bemelegítettek

A Miskolci Egyetem munkatársai és Sportnap szervezői kiemelt céljuknak tekinti a szociális érzékenyítés bevezetését az esemény programjába. Az esemény során a klasszikus sportágak mellett lehetőség szerint eltérő módon is megmérettetheti magát bármely résztvevő, így betekintést nyerve a fogyatékkal élők világába.

Fontos, hogy az érzékenyítettek közvetlen tapasztalatok megélésével, saját élményen keresztül váljanak nyitottabbá a befogadásra és az elfogadásra, így megtapasztalhatják saját korlátaikat és határaikat is.

Jelentkezni 2021. szeptember 17. éjfélig lehet erre a linkre kattintva, vagy személyesen a Körcsarnok 3. sz. irodájában Chvatal Tündénél, minden hétköznap 8-16 óra között.