Az új-zélandi Eucnetwork pályázati felhívása a 2015-ös tanévre

2014. október 22.

Az új-zélandi Európai Unió Központok Hálózata (European Union Centres Network - EUCN) a 2015-ös tanévre részösztöndíjas ösztöndíjakat,  és rövidtávú, helyszíni kutatási ösztöndíjakat hírdetett meg Régiók közötti nemzetközi integráció: Európa és az Ázsia-Pacifik témában kutató hallgatók számára az alábbi három altémák egyikében:

  1. Nemzetközi személyek mozgása és az állampolgárság (A nemzetközi migráció és annak  gazdasági, társadalmi és politikai jogokra gyakorolt hatása Európában és/vagy Ázsia-Pacifik témakörben.)
  2. Nemzetközi gazdasági, társadalmi és közigazgatási integráció (Regionális integrációs megállapodásokról szóló tárgyalásokkal kapcsolatos kutatások, beleértve a regionális munkaügyi normák, a biztonság, a szellemi tulajdon védelme, a transznacionális befektetés, a társadalmi és gazdasági jogok védelmét.)
  3. Nemzetközi Biztonság (A nemzetek közötti együttműködés hagyományos aggályai és összeütközés vagy transznacionális környezetkárosodás, káros fertőző anyagok, bűnözés /korrupció, nemzetközi szervezett bűnözés, pénzmosás, kábítószerek, fegyveres emberkereskedelem/ és terrorizmus témakörében.)

A jelentkezés feltételei: Az EUCN partner intézményekbe1 beiratkozott mester és PhD hallgatók számára az EUCN Kutatási Ösztöndíjak, míg az EUCN partner intézményekbe beiratkozott alapszakos, mester és PhD hallgatók számára a részösztöndíjak pályázhatóak meg.

A jelentkezések beadási határideje: 2014. október 31. (péntek).

Részletes információ (útmutatók és jelentkezés lapok) a www.eucnetwork.org.nz honlapon található, és az yvonne.grosch@canterbury.ac.nz e-mail címen további tájékoztatás kérhető.

Csatolt fájlok

 

1Auckland University of Technology, University of Auckland, University of Waikato, Massey University, Victoria University of Wellington, University of Canterbury, Lincoln University, University of Otago