A Logisztikai Intézet tovább építi ipari kapcsolatait

2021. szeptember 22.

Egyetemünk két oktatója, Dr. Tamás Péter, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézetének igazgatója és Prof. Dr. Illés Béla egyetemi tanár is jelen volt néhány napja Zalaegerszegen azon az ünnepélyes alapkőletételen, amellyel elindult Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténertermináljának és logisztikai központjának építése.

A beruházók, a METRANS cégcsoport és a HHLA (Hamburger Hafen and Logistik A.G.) cég leányvállalata a nemzetközi vasúti korridor, a járműipari tesztpálya és az északi ipari park szomszédságában építetik fel a logisztikai központot.

A HHLA Európa egyik vezető logisztikai cége, mely logisztikai és digitális csomópontokat fejleszt a jövő közlekedési forgalma számára.

Az avatáson részt vett Angela Titzrath, a HHLA csoport elnök-vezérigazgatója és Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Az ünnepség után Illés Béla személyesen tárgyalt Angela Titzrath igazgató asszonnyal, akit több éve ismer logisztikai szakmai körökből. Az egyeztetésen szó esett a további együttműködési lehetőségekről logisztikai területen.

Az alapkőletételt követően a Logisztikai Intézet munkatársai részt vettek a logisztika digitalizációjáról Siófokon rendezett konferencián, amelyen a vezető ipari partnerek is képviseltették magukat.