Rangos diákkonferencia zajlott a Miskolci Egyetemen - A legkiválóbb magyar bölcsészhallgatók látogattak a miskolci campusra

2021. szeptember 23.

A Miskolci Egyetem adott otthont az – első ízben és hagyományteremtő céllal meghirdetett – OTDK Plusz gála Humán Tudományi Szekciójának, amelyet a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia programsorozatának részeként rendeztek meg.

Miután a tavaszi OTDK a járványhelyzet miatt online térbe kényszerült, felmerült az igény, hogy ezúttal egy második, immár jelenléti fordulója is sor kerüljön, ahol a fiatal tehetségek személyesen is megmutathatják magukat. Ide valóban csak a Kárpát-medence legkiválóbb magyar bölcsész diáktudósai kaptak meghívást: a legszűkebb elit, azaz a tavaszi OTDK tagozati első helyezettjei. Összesen 30 fiatal kutató érkezett a miskolci campusra, akik három tudományterületi tagozat keretében prezentálták legújabb kutatási eredményeiket 2021. szeptember 16-án és 17-én. A rendezvény ünnepélyes fogadásának programját a Bartók Béla Zeneművészeti Kar koncertje gazdagította.

A Nyitórendezvényen és a szekcióüléseken készült fotók:

A koncerten és az azt követő fogadáson készült fotók:

A Zárórendezvényen, díjátadón készült fotók:

A fotókat a Kommunikációs és Beiskolázási Igazgatóság készítette.