Ezek a filmek nyertek a CineFest és a Miskolci Egyetem közös pályázatán

2021. szeptember 24.

A pályázaton bárki indulhatott megkötés nem volt, csak a téma lett adott. Az elkészült kisfilmek változatos módon mutatták be az egyetemet. Nézzük a nyerteseket.

 

III. helyen végzett és 100 ezer forintot nyert Dombi Balázs Sándor – a „Miskolci Egyetem, ahogy én látom”  című filmjével. A zsűri úgy ítélte meg, hogy az egyedi látásmód és az izgalmas hangeffektek jól kiegészítik egymást. Íme:

 

 

II. helyen végzett és 200 ezer forintot kapott R. Nagy Zsombor – az „Egyetemi evezés” című filmjéért. A bírálók értékelték azt a nem kis munkát, amit a stop-motion technika alkalmazása jelentett. Ilyenkor kockáról-kockára állítják be és rögzítik a mozdulatokat, majd ebből lesz mozgókép. 

 

 

Első helyen végzett és a fődíjat 500 ezer forintot nyerte Balla Olivér – a „The Future of Science” című kisfilmje. A zsűri szerint ötletes volt a sztori, jó lett a kivitelezés, összességében ez volt a legjobb alkotás. Aki megnézi, talán nem is vitatja a döntést.

 

 

A díjátadón Prof. Horváth Zita az egyetem rektora és Bárdosné dr. Soós Viktória köszöntötte az ott megjelent alkotókat.

 

 

Természetesen a többi, a filmfesztiválon is bemutatott alkotást is megnézhetik majd egy külön cikkben a következő napokban.