A Miskolci Egyetem finanszírozási szerződése rendben, feladat és munka lesz bőven

2021. szeptember 29.

Teltház várta Prof. Dr. Horváth Zita rektor előadását az összdolgozói értekezleten az I. előadóban, ahol a közeljövő feladatairól és az intézmény fejlesztéseiről beszélt. Hét elején ugyanis aláírták az egyetem finanszírozási szerződését.

Az Intézményfejlesztési Terv határidőre elkészült, a korábbi tavaly december 31-én járt le, az új pedig 2024-ig jelöli ki az egyetem követendő stratégiáját – kezdte beszámolóját a rektor. Az egyetem működését nemcsak az Állami Számvevőszék vizsgálta, de az Oktatási Hivatal is ellenőrizte, ennek eredményeként újabb öt évre megkaptuk a működési engedélyt.

Lezajlott egy intézményi audit is, ezt követően pedig elkészült az intézkedési terv, aminek fő célja, hogy az egyetem hatékonyabban és versenyképesebben működjön - fogalmazott

Beszámolt arról is, hogy a modellváltás, vagyis 2020. augusztus 1. óta elnyert pályázatok értéke meghaladja a 6 milliárd forintot. A korábban PPP konstrukcióban üzemeltetett Zenepalota, majd 2020 decemberében az Uni-Hotel 1,5 milliárd forint értékű kiváltását a többi kollégium mintegy 3,5 milliárd forintos tehermentesítése követte, nemrégiben pedig megkezdődött az E/1-es kollégium felújítása. Egy új, három csillagos Sport Hotel építését is tervezik, amely 2024-ben a Debreceni Egyetemmel közösen rendezendő Európai Egyetemi Játékok sportolóinak szálláshelyéül is szolgál majd.

Új férőhelyekre egyébként is szükség lesz, hiszen jövő május-júniusban az egyetem ad otthont a mintegy ezer középiskolás részvételével tervezett Kamasz Fesztiválnak.

A könyvtárfelújítás munkálatait mindenki láthatja, amelynek eredményeként nemcsak megújul, hanem új funkcióval is bővül az intézmény. A tervek szerint 2023 végén nyitja majd meg kapuit a Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár.

Folytatódik a Tudományos és Innovációs Park (Science Park) megvalósítása, és a Green and Smart Campus projekt keretében számos régóta tervezett fejlesztés is megvalósulhat: nemcsak a menza épületének felújítása kezdődhet meg, hanem „Fecskeház” épülhet a fiatal oktatóknak és a külföldi vendégprofesszoroknak, teljeskörűvé válik a WIFI-lefedettség az egyetemváros területén és a Zenepalota is új hangstúdióval bővülhet.

Finanszírozási szerződés aláírása

Forrás: Varga Judit Facebook

 

A rektor beszámolójának végén dolgozói kérdésekre is válaszolt, amelyek érintették részben munkakörülmények alakulását, a bérrendezést és a tervezett teljesítmény értékelési rendszert is.