Egyszerűbb és gyorsabb: jegy- és bérletautomata működik a rácsos büfénél

2021. október 6.

Nem kell aprópénzt gyűjtögetni és sorba sem kell mostantól állni sehol, ha bárki buszjegyet vagy bérletet szeretne vásárolni. Az A/4-A/1. átjárónál található bejáratnál bankkártyás automata segíti az egyetemi polgárokat.

Szopkó Tibor alpolgármester arról beszélt az átadási ünnepségen, hogy ez az első ilyen berendezés, amely igazodik a modern korhoz és könnyebbé teszi a tömegközlekedést igénybe vevők mindennapjait. Hozzátette: a tömegközlekedés finanszírozása nem könnyű, ám ennek ellenére a fejlesztések azok, amik segíthetnek a nehéz időszakokban.

Demeter Péter az MVK Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta: még 19 ilyen készüléket helyeznek majd ki néhány megállóba, illetve a város forgalmas helyein. A terv az, hogy idővel az elektronikus jegyrendszer felé mozduljon a város.

Az egyetem nevében M. Szűcs Péter kommunikációs és beiskolázási igazgató köszönte meg a berendezés kihelyezését. Egyben azt is kérte, hogy amennyiben megoldható, akkor valamennyi buszjárat érintse a főbejáratot is, ez segíthetne a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is.

A berendezéshez nem kell aprópénz, bankkártyával működik és alkalmas arra is, hogy hóközi bérleteket vegyen a vásárló.