Együttműködési megállapodás a Budapest Bank és a Miskolci Egyetem között

2021. október 15.

Ez volt az első olyan kontraktus, amelyet pénzintézettel kötött az egyetem. A dokumentum csak részben szól pénzről és a diákrendezvények anyagi támogatásáról, egyben lehetőség a hallgatóknak, hogy egy újabb szakmai gyakorlati helyen képezhessék magukat. 

Prof. Dr. Horváth Zita, rektor kiemelte, a megállapodás konkrét támogatási formát jelent az egyetem számára, a hallgatók pedig gyakornokként profi módon kapcsolódhatnak be a bankszektor életébe, és bővíthetik ismereteik körét. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben nem csak helyi, hanem regionális szinten is profitálhatnak a közös munkából.

 

 

Szecső Péter a Budapest Bank régióvezetője is bizakodó a megállapodással kapcsolatban. Elmondta, hogy a hosszú távú stratégiai céljuk az állami gazdaság élénkítésében és a gazdasági ágazatok fejlesztésében való aktív részvétel. Céljaik közé tartozik a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése is, amely érdekében jelenleg is rendszeresen tartanak pénzügyi előadásokat.

Dr. Asztalosné Molnár Zsuzsanna a Budapest Bank miskolci fiókvezetője szintén eredményes együttműködésben bízik. Bemutatta a bank működését és az általuk kínált szolgáltatásokat és kedvezményeket az egyetemi dolgozók, és hallgatók számára.