Collegium 48 Konferencia Miskolcon

2021. október 20.

A Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem közös hagyományápoló programja a Collegium 48 projekt, amelynek keretében Miskolcon és Kolozsváron is hallgatói konferenciát rendezett a két intézmény néhány napja. A miskolci eseményen a kolozsvári hallgatók adtak elő. A miskolci hallgatók kolozsvári előadásai tavasszal lesznek.

A konferencia megnyitóján Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Csák Csilla, az Állam-és Jogtudományi Kar dékánja és Dr. Varga Zoltán, a Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, a miskolci konferencia szervezője, köszöntötték a hallgatókat.

Október 15-én az Állam-és Jogtudományi Kar oktatói tartották plenáris előadásokat a XX. előadóban a következő témákban:

 

A délután folyamán közjogi és magánjogi szekciókban folytatódott a konferencia.

 

A Közjogi szekció Prof. Dr. Paulovics Anita, egyetemi tanár, dékánhelyettes, intézetigazgató, intézeti tanszékvezető elnökletével az Államtudományi Intézet Könyvtárában zajlott.

A szekcióban előadást tartottak:

 

Magánjogi 1. szekció Prof. Dr. Prugberger Tamás, professor emeritus elnöklete mellett a Civilisztikai Tudományok Intézete Könyvtárában volt.

A szekcióban előadók névsora és előadásaik címe:

 

Magánjogi 2. szekciót Prof. Dr. Barzó Tímea, egyetemi tanár, intézeti tanszékvezető elnökségével az Európai és Nemzetközi Jogi Intézet Könyvtárában tartották meg.

A szekcióban előadók névsora és előadásaik címe: