Sikeres lett a „Teszedd” akció a Miskolci Egyetemen is

2021. október 25.

Nem kevés hulladék gyűlt össze a pénteki eseményen, amellyel csatlakoztunk Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedési akciójához. Köszönet érte minden résztvevőnek!

Az akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei a múlt héten. Kampuszunkon Boda Péter Üzemeltetési és Vagyonfejlesztési osztályvezető irányítása mellett indult a munka.

Az E/7-es irodaépületnél találkoztak azok, akik felajánlották segítségüket. A munkához természetesen szemeteszsákokat, kesztyűt és meleg teát is biztosítottak.

Külön gyűjtötték az építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket. A hulladékok egy részét, különös tekintettel a nagyobb méretű autó alkatrészekre, intézményünk saját költségén szállíttatta el. A többi szemét a program erre a célra felajánlott zsákjaiba került, amit ingyenesen vitt el a városi hulladékszállító.

Mint a képekből kiderült jó hangulatban zajlott a munka és az is látszik, milyen sok feleslegesen kidobott hulladékot sikerült a nap végére összegyűjteni.

Ezúton is köszönet az üzemeltetési és vagyonfejlesztési osztály munkatársainak a részvételért és a szervezésért, nem beszélve azokról az oktatókról és diákokról, akik ugyancsak kivették részüket a munkából. Egyben biztatunk mindenkit, hogy bátran jelentkezzen legközelebb is az akcióhoz.