Miskolci professzorok lettek díszdoktorok Kassán

2021. október 26.

Prof. Dr. Szűcs Péter általános és tudományos rektorhelyettes és Prof. Dr. Jármai Károly, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet tanára a Kassai Műszaki Egyetemen díszdoktori oklevelet vett át a két egyetem közötti hosszútávú szakmai együttműködésért és a szakmai kapcsolatok erősítése érdekében végzett munkájáért.

Szűcs Pétert, az Műszaki Földtudományi Kar korábbi dékánját, - ahogy egy kassai kollégája méltatta - geológust, geofizikust, hidrogeológust és barátot a két egyetem együttműködését elősegítő tevékenységéért javasolták a díszdoktori címre.

Jármai Károlynak 1981 óta van kapcsolata a kassai intézmény Építőmérnöki Karának Acélszerkezeti Tanszékével. Számos közös kutatást végeztek, cikkeket publikáltak. Részt vettek egymás konferenciáin, a tudományos bizottságokban segítve a szakmai munkát. Közös európai projektben vettek részt például acélszerkezetek tűzvédelme tárgyában.

Rektorhelyettesként Jármai Károly 2013-17 között fokozott figyelmet fordított a két egyetem kapcsolatának erősítésére egyetemi és kari szinten egyaránt.

Az eseményen részt vett Magyarország főkonzulja is.