Idén is lehet pályázni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra

2021. október 26.

Újabb lehetőség ezúttal az osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia és tanító alapképzésben részt vevő hallgatók számára. A lehetőséggel november 8-ig lehet élni.

 

A 2013-ban a kormány által alapított Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja a tanári, tanítói, vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal az oklevél megszerzését követően részükre álláshely biztosítása.

A pályázat benyújtására az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki a pályázat benyújtásának időpontjában osztatlan tanárképzést, illetve gyógypedagógia vagy tanító alapképzési szakon képzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytat.

Vállalnia kell, hogy az oklevél megszerzését követő 6 (hat) hónapon belül a végzettségének, és szakképzettségének megfelelő, elsősorban főállású, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít a Központ által megjelölt köznevelési intézményben. Ennek további részletei a kiírásban találhatóak.

Az ösztöndíj keretében 125 - 375 ezer Ft/félév/fő ösztöndíjat is el lehet nyerni. Ennek elbírálása differenciáltan történik a pályázat kiírásban szereplő szempontok szerint.

További részletek ezen a linken találhatóak.

 

Pályázati határidő: 2021. november 8.