Nemzetközi kutatói ösztöndíjprogram

2021. október 28.

Az Indiai Nagykövetség felhívja a figyelmet az alábbi ösztöndíjprogramra, amelyet nemzetközi kutatói ösztöndíjasok számára hirdetnek meg PhD-képzés céljából Hyderabadban, Indiában.

 

Az Indian Institute of Technology Hyderabad (IITH) egyike az indiai kormány által 2008-ban létrehozott nyolc új IIT-nek. Rövid, 12 év alatt az intézet a legjobbak közé került, jelenleg 243 főállású oktatóval, 3397 hallgatóval (20%-ban nőkkel), közel 200 korszerű laboratóriummal, valamint öt kutatási és vállalkozói központtal rendelkezik. Az IITH több mint 6000 kutatási publikációval, 195 szabadalmi bejelentéssel, 1440 szponzorált/tanácsadói projekttel és mintegy 50 induló vállalkozással büszkélkedhet. Az ösztöndíj további részleteiről a honlapon olvashatnak.

A nemzetközi elkötelezettség erősítésének részeként az IIT Hyderabad felvételi felhívást hirdet a 2022. január-májusi egyetemi félévre a Fellowship for International Research Scholarship in Technology (FIRST@IITH) program keretében, amely a PhD fokozat megszerzésére irányul és  az IIT Hyderabadban teljes anyagi támogatással jár  az elkötelezett és motivált nemzetközi kutatói ösztöndíjasoknak.

 

Támogatható:

Kiváló tudományos képesítéssel rendelkező külföldi állampolgárok, akik a megfelelő tudományágakban mesterfokozatot szereztek, és a 10 pontos skálán legalább 8,5-es CGPA-t (4.0 GPA) vagy ezzel egyenértékű szintet értek el.

Előnyt jelenthet még:

A publikációkban/szabadalmakban kifejezett kutatási eredmény a kiválasztás során súlyozni fogják.

Az ösztöndíj időtartalma: 4 év

A jelentkezési határidő: 2021. október 30.

A következő szakterületek: Mesterséges intelligencia, Biotechnológia, Vegyészmérnöki, Informatikai mérnöki, Villamosmérnöki, Földtudományi, Anyagtudomány és Kohászati, Gépészmérnöki, Kémiai, Fizikai, Matematikai, Vállalkozói és Menedzsment.

Jelentkezési lap letölthető innen.