Közeleg a Mikulás és a Karácsony, segítsünk a rászoruló gyerekeknek

2021. november 4.

Prof. Dr. Horváth Zita rektor felhívása, amelyhez szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának. Mert segíteni jó!

„A Miskolci Egyetem Észak-Magyarország szellemi és tudásközpontjaként meghatározó szerepet tölt be a térség életében, hiszen a régió értelmiségét képezve immár 70 éve szolgálja a gazdasági-társadalmi fejlődést.

 

Úgy gondolom, hogy egyetemünknek az oktatáson és kutatáson kívül van egy harmadik missziós feladata is: a társadalmi felelősségvállalás.

Egy olyan régióban, ahol mi élünk és dolgozunk, sok hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyerek él, akik közül sokaknak még az is nehézséget jelent, hogy eljusson az iskolába, vagy, hogy meleg ételt kapjon, ha délután hazamegy az otthonába. Sok családnak gondot okoz megvenni egy-egy ruhadarabot, írószert, vagy játékot.

 

A vírushelyzet pedig csak még tovább súlyosbította az eddig is nehéz körülmények között élők helyzetét, mert lehet, hogy a család egyetlen kenyérkeresője is elvesztette az állását, a megélhetést jelentő biztos fizetést.

Karácsonyhoz közeledve gondoljunk most rájuk, és segítsük őket! Biztosan sokunknál van otthon olyan kinőtt gyerekruha, megunt játék, feleslegessé vált iskolaszer, amire már nincs szükségünk, de még jó állapotban van, és valakinek még örömet szerezhetünk vele.

 

Ha így van, kérem, adományozzák ezeket a hátrányos helyzetű gyerekeknek!


Adományaikat 2021. november 8-tól 2021. december 10-ig helyezhetik el az egyetem üveg előcsarnokában lévő adománygyűjtő helyen (A/4 épület, portásfülkével szemben). Elsősorban jó állapotban levő gyerek és felnőtt ruhaneműt, játékot és iskolaszert, meleg takarót, továbbá tartós élelmiszert várunk.

Aki teheti, csokoládéval, édességgel is támogathatja a Sütni jó! Alapítványon keresztül (elnöke Galamb Alex) a rászoruló gyerekeket Mikulás alkalmából. Adományaikat 2021. december 3-án, péntek 10 óráig adhatják le ugyanazon a helyen.

 

Fogjunk össze és segítsünk a rászorulóknak! Előre is köszönöm felajánlásaikat!”