Kétnapos toborzó műhelymunka a „Start-Me-Up!” ötletverseny keretében

2021. november 12.

A Miskolci Egyetem és az MVM Smart Future Lab Zrt. közösen szervez ötletversenyt, most az azt megelőző online csapattoborzó eseményre invitálunk. Az esemény ideje november 25-26. Jelentkezni november 21. éjfélig lehet.

 

Hozzátok ötleteiteket, használjátok kreativitásotokat, a szervezők pedig támogatnak benneteket a két napos műhelymunka során, ha kell kutatással, és mentorok bevonásával.

A második nap végén szakmai zsűri előtt kell prezentálnotok ötletkoncepciótokat a nap zárásaként pedig az is kiderül, mely csapatok teljesítettek a legjobban.

A két napos műhelymunkára elsősorban csapatok minimum 3, maximum 5 fős jelentkezését várják, de ne aggódj akkor sem, ha ötletgazdaként vagy csatlakozó csapattagként jelentkeznél!

Az esemény előtt november 18-án 16:30 – 17:30 között szerveznek egy online, kötetlen matchmaking eseményt, ahol az ötletgazdákat és a csapathoz csatlakozó jelentkezőket mutatjuk be egymásnak.

Mi fő a téma?

Hogyan és mivel lehetne a támogatni és motiválni, az Y és Z generáció fiataljait, hogy a fenntarthatóság kiemelt szerepet töltsön be mindennapjaink során?

Milyen eszközökkel, megoldásokkal (fizikai és digitális megoldások egyaránt) lehetne őket elkötelezni, hogy felelős és környezetükért tenni akaró felnőttekké váljanak?

A Miskolci Egyetem által támogatott megoldási területek:

- Optimalizáló applikációk fejlesztése (például: időtervező, feladattervező, költségvetés tervező, energiafelhasználás tervező)

- A közösségi közlekedés fejlesztésére – akár Miskolc város fókusszal

- Digitális tájékoztatás és tájékozódás a Campuson

- A szén-dioxid tárolás új megoldásai

- Napelemmel működtethető háztartási eszközök fejlesztése

- Háztartási módszerek a víztakarékos modern életmódhoz

- Biztonsági megoldások a mesterséges intelligencia területén (személy- és termékazonosítás, az elektronikus pénzügyi megoldások, a digitális ügyfélélmény, document management, biztonságos logisztika)

Ha már van már ötleted, de egyik kategóriához sem illeszkedik, ne aggódj, várják saját ötletedet és megoldásodat is!

Ha érdekel mindez, hozz laptopot, jegyzetfüzetet és a kreativitásodat. Minden mást a szervezők biztosítanak a munkához.

Ha kérdésed lenne még az eseménnyel kapcsolatosan keresd bizalommal a Technológia – és Tudástranszfer Igazgatóságon Lukács Editet (edit.lukacs@uni-miskolc.hu) vagy Lantos Zsuzsát (zsuzsa.lantos@uni-miskolc.hu).