Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az adományokhoz!

2021. december 14.

November közepén indult december 10-ig vártuk a felajánlásokat, amiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbít majd a rászorulóknak. A Miskolci Egyetem kollektívája bebizonyította, igazi közösség.

Egy irodát megtölthettünk volna azzal a rengeteg kisebb-nagyobb ajándékkal, ami összegyűlt a jótékonysági akcióban. Rengeteg még használható gyerek- és felnőtt ruhát, játékokat, könyveket, plüss állatkákat hoztak a főbejárat melletti adománygyűjtő helyre az egyetem dolgozói, oktatói és diákjai. Ezúton is köszönjük, hogy ilyen sokan voltatok!

Prof. Dr. Horváth Zita az átadási ceremónián elmondta: az egyetem egy olyan térségben működik, ahol sajnos sokan szembesülnek a nélkülözéssel. Mint felsőoktatási intézmény éppen ezért nemcsak ilyen akciókkal segít azoknak, akik rászorulnak. A részben szociális alapú, a részben eredményeket és az életkörülményeket is figyelembe vevő ösztöndíjak rendszere is ezt a célt szolgálja.

Örömét fejezte ki, hogy ennyi minden gyűlt össze az akció keretében. Beszélt arról is, hogy ilyenkor mindenki többet ad, de nemcsak karácsonykor, hanem egész évben gondolni kell a rászorulókra.

A Magyar Máltai Szeretszolgálat regionális irodavezetője, Csehely Tamás a köszöneten túl azt hangsúlyozta: ez a gyűjtés is jó példa arra, hogy sokan átérzik mások nehézségeit. Ők több mint 30 éve szervezetten igyekeznek mindenkinek segíteni. Látja, hogy fejlődik a jótékonyság kultúrája a régióban, ehhez az ilyen sikeres akciók is hozzájárulnak.

 

 

Az egyetemen már november elején indult az első ünnepi kezdeményezés. Édességeket és ruhákat gyűjtöttünk központilag részben a „Sütni jó Alapítvány”, részben a Zsófi-ReményVár Egyesület számára.

November végén az egyetemi Sportközpont egy Mikulás-futás szervezésével járult hozzá ehhez az akcióhoz. Egy nagyjából 2000 méteres távot teljesítettek a résztvevők, akik a mozgáson túl egy-egy kis ajándékcsomagot is hoztak magukkal. A „Sütni jó Alapítvány elnöke, Galamb Alex ezeket már továbbította is a gyerekeknek.

Aki esetleg lemaradt volna a gyűjtésről, de szeretne csatlakozni, megteheti személyesen, ha eljuttatja adományát a Magyar Máltai Szeretszolgálat miskolci központjában, az Árpád u. 88 sz. alatt. Hétfőtől vasárnapig megteheti – akár késő este is – ilyenkor ugyanis éjjel-nappal ügyelnek. Amennyiben olyan sok ajándékot vinne, amit egyedül nem tudna, akkor a 46/530-268 telefonszámon egyeztethet a szállításról.

Valamennyi adományozónak meghitt békés Karácsonyt kívánunk azúton is!