Nyár Amerikában – ösztöndíjjal

2021. december 15.

Magyarországon először elérhető amerikai Ambassadors Fund for Summer Work and Travel (AFSWT) ösztöndíja, ami a budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásával bonyolít le a Camp Leaders. Az ösztöndíj lehetőséget biztosít magyar, hátrányos helyzetű fiataloknak, akik anyagi helyzetük miatt eddig nem tudtak részt venni a Summer Work and Travel (SWT) programban.

 

A Campleaders Hungary 14 éve szervez kulturális csereprogramokat Magyarországon és működésünk során eddig több mint tízezer magyar fiatal utazott velünk különböző országokba.

Egyik legnépszerűbb programunk, a Summer Work and Travel - Camp Leaders program lényege, hogy a hallgatók az egyetemi nyarukat az Egyesült Államokban töltik, ahol egy tradicionális amerikai gyerektáborban élnek és dolgoznak, miközben nyelvet gyakorolnak, kapcsolatokat építenek és első kézből ismerkednek meg az amerikai kultúrával.

Az AFSWT program abban különbözik a tradicionális SWT programtól, hogy a költségeket az ösztöndíj fedezi, és a kiválasztást követően a résztvevők egy online angol nyelvi felkészítő kurzuson vesznek részt.

Az Ambassador Fund for Summer Work and Travel ösztöndíj 145 hallgatónak fedezi a teljes program költségét beleértve az amerikai retúr repülőjegyet, a vízum költségeket és a program idejére érvényes egészségbiztosítást is.

 

A lehetőség azok előtt áll, akik

 

Ezeken túl, mivel a pályázat kimondottan szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak szól, ezért a pályázóknak a 2021/22 őszi vagy tavaszi félévben rendelkezniük kell rendszeres szociális támogatásra jogosultságról szóló igazolással. (Az igazolás lehet a saját felsőoktatási intézményük, vagy a Hallgatói Önkormányzat által kiállított igazolás).

Pályázni folyamatosan lehet egészen 2022. március 31-ig, vagy a rendelkezésre álló helyek betöltéséig.

További ösztöndíj programokról bővebben itt olvashatnak.