#NEMLUXUSTASKA Adománygyűjtő akció a Miskolci Egyetemen is!

2022. január 21.

Az Egészségtudományi Kar 2020 után most is csatlakozott az akcióhoz, amelynek célja, hogy a rászoruló hölgyeknek egy táskába össz­ecsomagolva alapvető női higiéniás csomagot gyűj­tenek, amit a kampány után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatnak el az érintettekhez. Aki tud, segítsen!

 

 

Kívül Belül Boldogság” Szandra Ági, Huszka Style Ági és Kovács-Pálffy Anna idén is megszervezte a  #nemluxustaska adománygyűjtő mozgalmat, amelyhez csatlakozik a Miskolci Egyetem is. Részben azért is, mert decemberben ígéretet tettünk, hogy nemcsak a karácsonyi ünnepek idején igyekszünk segíteni.

A szervezők és a csatlakozó intézmények olyan nőknek szeretnék adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a felajánlott táskák nagyon sokat tudnak segíteni. Ami az adományozók számára természetes, nekik sokszor elérhetetlen.

 

Amikor azon gondolkodunk, hogy milyen márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon, akinek nincs fürdőszobája, az nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higiéniás termékek között őrlődik. Ilyen élethelyzetben az nehézség, hogy hogyan őrizheti meg valaki a méltóságát az utcán, vagy egy átmeneti szállón.

 

Az összegyűjtött táskák a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével jutnak majd el a rászoruló nőkhöz és lányokhoz.

 

Aki segítene mit tegyen?

 

Nézzen szét otthon és keressen egy használható állapotú táskát, amire már nincs szüksége.

 

Tegyen bele olyan mindennapi higiéniás terméket, aminek egyébként maga is örülne. (Ha lehet a következő termékekre koncentrálj: szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, hajbalzsam, testápoló, kézkrém, kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, dezodor, esetleg parfüm.) Higiéniai okokból azt kérjük, hogy minden termék legyen új és bontatlan!

 

Ha egy kedves üzenetet is hagysz mellé, még személyesebbé teheted az adományt!

 

És már csak el kell helyeznie a gyűjtőpontok egyikén.

 

Vagy az egyetem üveg főbejáratánál, az egyik kuckóban, ahol a plakát is látható vagy az Egészségtudományi Kar Stefánia úti épületének portáján.

 

Az akció 2022. január 31-ig tart.

Előre is köszönjük a segítséget és egyben a férfi kollégák figyelmét is felhívjuk, az akcióban ők is részt vehetnek. Biztosak vagyunk benne, hogy vagy a családjuk, vagy hölgy kollégáik szívesen segítenek, ha csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez!