Újabb sikeres adományozó akciót szervezett a Miskolci Egyetem

2022. február 9.

Egészen pontosan az Egészségtudományi Kar, amely már két évvel ezelőtt is csatlakozott a korábban CIVIL-díjat is nyert országos #nemluxustáska akcióhoz. A felajánlóknak ezúton is köszönjük a segítséget.

 

 

Az év elején Prof. Dr. Horváth Zita rektor támogatásával, Dr. Kiss-Tóth Emőke az Egészségtudományi Kar dékánja és Perge Anna védőnő, tanársegéd koordinálásával csatlakozott intézményünk a CIVIL-Díjas #nemluxustáska országos gyűjtőakcióhoz, amelynek keretében női higiénés termékeket rejtő táskákat ajánlhattak fel a segíteni vágyó egyetemi polgárok a hátrányos helyzetben élő lányok-asszonyok számára.

 

A gyűjtőkampány szellemisége szorosan illeszkedik az egyetem régióban betöltött harmadik missziós szerepéhez, amely szerint a térségben élők felzárkóztatása, életkörülményeinek javítása, egészségtudatosságának fejlesztése kiemelt küldetésünk. Ennek megvalósításához ad keretet egyébként a még tavaly elfogadott Egyetemi Egészségfejlesztési Stratégia is.

 

A jótékonysági akciót az egyetemi központi honlap mellett a ME Hallgatói Önkormányzata is hirdette, a felhívás az Egészségtudományi Kar kari Facebook oldalán is forgott és minden hallgató Neptun-üzenet is kapott róla.

 

A hallgatók és oktatók/dolgozók mellett a megye különböző településeiről, például Edelényből és Kazincbarcikáról baráti társaságok is hoztak adományt.

 

A táskagyűjtő pontokat az egyetem főépületében és az Egészségtudományi Kar Stefánia épületében alakították ki, ahol az akció keretében összesen 58 alaposan megpakolt táska gyűlt össze.

 

Az összegyűjtött táskákat a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a rászoruló hölgyeknek Borsod-Abaúj Zemplén megye hátrányos helyzetű településein fogják szétosztani.