Safer Internet Day volt a Miskolci Egyetemen

2022. február 9.

A digitalizáció hasznos és jó, szinte nincs ágazat, amelyik nem él a technológia adta lehetőségekkel. Ugyanakkor veszélyei is vannak, azokra pedig nem árt felhívni a figyelmet. Ez történt tegnap az üveg aulában.

 

Az internet biztonságos használatára tanácsokat, javaslatokat adó interaktív rendezvényt szerveztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai középiskolás diákok számára a Miskolci Egyetemen.

A Biztonságos Internet Napján (Safer Internet Day) fókuszáltan érdemes felhívni a világhálót használók figyelmét az internetezés előnyeire és veszélyeire is, vagyis a tudatos internethasználatra. Ehhez kívánt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya partnereivel együtt segítséget nyújtani.

Egy ártatlannak tűnő poszt valamelyik közösségi oldalon, személyes adat megadása hivatalosnak látszó portálon, de a távolból működtetett háztartási eszköz vagy éppen a legújabb elektromos autó, mind-mind kockázatot is jelenthet egyben.

Ezért fontos felhívni a figyelmet ilyenkor azokra a buktatókra, amelyek kikerülésével megelőzhető a baj.

Az eseményen több miskolci oktatási intézmény diákjai, tanárai és más érdeklődők jelentek meg, akik első kézből, közvetlenül kaphattak információkat a biztonságos internetezés tárgykörében.

 

 

A helyszínen kiállító partneri szervezetek - Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács B.A.Z. Megyei Szervezete, Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, Készenléti Rendőrség, Miskolc Autó Kft., Isaac Vagyonvédelmi Kft., B.A.Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány, Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület - a szakterületüket érintő internetes támadásokkal kapcsolatos tapasztalatokat, legújabb bűnelkövetési módszereket mutatták be az érdeklődőknek.